مراحل استحصال روغن ارده از کنجد خام

 

 

 

بوجاری :به معنی الک کردن غلات و حبوبات همچنین بوجاری عبارت است از عملی که طی آن دانه‌های انواع غلات شامل گندم، جو ، کنجد یا برنج از پوست و ساقه آن جدا می‌شوند .همچنین در حین این عملیات انواع بذر علفهای هرز، حشرات و انواع آفتها از آنها زدوده میگردد.

پوست گیری کنجد:حدود % ۱۳ وزن دانه کنجد را پوسته آن شکل می دهد. پوسته که % ۷-۲ آن را اسید اگزالیک، کلسیم، و فیبر خام تشکیل می دهد. اسید گزالیک می تواند با کلسیم ترکیب شود و فراهمی زیستیbioavailability خود را کاهش دهد. اگزالات کلسیم یکی از نمکهایی است که با رسوب  در کلیه سنگ کلیه را تشکیل می دهد.

فیبر غیرقابل هضم ، هضم پروتئین را کاهش می دهد. اگر کنجد برای خوراک انسانی مصرف شود بهتراست  پوست آن جدا شود .

برشته کردن (بودادن ): کنجد حاوی آنتی اکیسدان ذاتی است. گزارشات حاکی از آن است که روغن کنجد بوداده، قدرت آنتی اکسیدانی بسیار بیشتری نسبت به روغن کنجد خالص و غیر بو داده دارد. بدین منظور برای تهیه ارده کنجد خام چوست گیری شده را درون فر حرارت می دهند. این عمل طعم ان را نیز تغییر می دهد و یمکی از علل طعم خاص ارده از این عمل است.

آسیاب: کنجد پوست گیری و برشته شده، درون سنگ آسیاب تبدیل بافت های آن نرم می شود و تبدیل به ارده می شود.