بررسی تأثیر پوست گیری کنجد خام بر میزان سرب و کادمیوم ارده های سنتی استان یزد( روغن ارده )

نتایج این بررسی نشان داد میزان سرب و کادمیوم در محصول نهایی تحت تاثیر فرآیند های تولید قرار می گیرد که تمامی این فرآیندها مورد ارزیابی قرار گرفتند. فرآیند پوست گیری کنجد خام و سپس بودادن کنجد و تولید ارده برسطح میزان سرب و کادمیوم در حلوا ارده تاثیر معنی داری دارد. میزان سرب و کادمیوم در حلوا ارده از یک سو تحت تاثیرهر یک از مواد اولیه به تنهایی است و از سویی دیگر تحت تاثیر بعضی از فرآیند های تولید قرار می گیرد.

نتیجه گیری: فرآیند پوست گیری کنجد خام می تواند به صورت معنی داری باعث کاهش میزان سرب و کادمیوم در ارده نسبت به کنجد خام گردد. کنجد خام مورد استفاده در خط تولید، بعنوان منبع بالقوه آلودگی به فلزات سرب و کادمیوم حائز اهمیت می باشد.

یاسینی، سیدعلی. طباطبایی، معصومه. اردکانی،  علی اکبر – همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی در سال ۱۳۹۲